Новини
16 Червня 2023
248

“Транспортний безвіз” погоджено між Україною та Північною Македонією

Рішення погоджено під час засідання українсько-македонської комісії з міжнародних автомобільних перевезень

Між Україною та Північною Македонією діятиме “транспортний безвіз” — він передбачає скасування дозволів щодо виконання двосторонніх та транзитних перевезень для транспортних засобів стандарту Євро-3 та вище.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання українсько-македонської змішаної комісії з міжнародних автомобільних перевезень пасажирів та вантажів, яке відбулося у Скоп’є, повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

“Було також досягнуто згоди про основні умови бездозвільного проїзду та внесення змін до двосторонньої угоди”, — йдеться у повідомленні.

“Розширюємо список країн, з якими лібералізуємо транспортні перевезення. Створення умов для ефективної роботи наших перевізників — одне з ключових завдань міністерства.

“Транспортний безвіз” вже діє з ЄС, у березні його було продовжено до червня 2024 року. Ми не зупиняємось, тривають відповідні перемовини з іншими країнами”, — заявив заступник міністра Сергій Деркач.

Щоб скористатися “транспортним безвізом”, у перевізників має бути сертифікат виробника або уповноваженої установи для підтвердження класу екологічності не менше Євро-3.

Україна та Північна Македонія домовилися вдвічі збільшити квоту дозволів для виконання перевезень до третіх країн на нинішній та наступний рік, а також узгодили порядок дії цих дозволів.

“Вони можуть бути використані як в прямому, так і у зворотному напрямку. Такий вид дозволів дійсний для транспортних засобів будь-якої категорії екологічності”, — додали у відомстві.

Нагадаємо, буде збудовано нову дорогу між Кишиневом та портом Джурджулешти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram