Новини
28 Січня 2021
529

Верховна Рада підтримала збільшення соцнормативів для субсидій на оплату енергоносіїв

“За” відповідне рішення проголосувало 337 парламентаріїв

Верховна Рада України у четвер, 28 січня, підтримала постанову про заходи, що спрямовані на соціальний захист населення у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У документі передбачається доручення уряду збільшити соцнормативи для розрахунку субсидій на оплату газу, електричної та теплової енергії.

“Кабінету міністрів України: невідкладно внести зміни щодо збільшення соціальних нормативів розрахунку субсидій на використання газу, електроенергії, теплової енергії, інших послуг, а також забезпечити спрощення доступу пенсіонерів, осіб з інвалідністю, безробітних до системи субсидій, передбачивши забезпечення введення змінених норм розрахунків субсидій з 1 жовтня 2021 року… “, — йдеться у пропозиціях комітету Ради з питань енергетики та ЖКП до проєкту постанови.

За відповідне рішення проголосувало 337 народних депутатів. Загалом серед авторів ініціативи близько 150 народних депутатів, зокрема спікер парламенту Дмитро Разумков і глава фракції партії більшості “Слуги народу” Давид Арахамія.

Згідно з проєктом постанови також передбачається внесення урядом у місячний термін пропозицій щодо збільшення у 2021 році видатків на виплату пільг і житлових субсидій, а також вивчення спільно з НКРЕКП додаткових форм держрегулювання тарифів на ЖКП, зокрема, визначення граничної націнки до тарифів.

Крім цього, Рада очікує від Кабміну і НКРЕКП пропозиції щодо можливості введення окремих тарифів на електроенергію при споживанні до 100 кВт-год, а при електроопаленні — до 3000 кВт-год, і встановлення пільг на електроенергію населенню, яке проживає у 30-кілометровій зоні АЕС, а також дитячим будинкам сімейного типу.

Раніше Investory News писали, що “Енергоатом” і “Нафтогаз” домовилися про спільну реалізацію водневих проєктів. АЕС ідеально підходять для вирішення завдання виробництва водню екологічно чистою електроенергією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram