Новини
13 Червня 2023
318

Повернення податків та перевірок для бізнесу перенесли

Поновлення очікується з 1 серпня

Верховна Рада не встигає у другому читанні проголосувати за скасування пільгової ставки податку у 2% та повернення перевірок та штрафів для бізнесу, щоб ці норми почали діяти з 1 липня 2023 року, повідомляє Forbes Ukraine, з посиланням на слова голови фінансового комітету Данила Гетманцева.

За новим планом депутатів, всі зміни, передбачені законопроєктом почнуть діяти на місяць пізніше, з 1 серпня.

29 травня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт, який передбачає зміни до Податкового кодексу, зокрема скасовує спрощену систему оподаткування для ФОП — ставку єдиного податку 2%, а також повертає податкові перевірки, та відновлює штрафи за невикористання РРО.

Проте, вже 13 червня перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив, що Рада не встигає у другому читанні проголосувати за цей законопроєкт. За його словами розгляд законопроєкту може зсунутись щонайменше на місяць.

За словами Гетманцева, за новим планом депутатів, всі зміни, передбачені законопроєктом почнуть діяти на місяць пізніше, з 1 серпня.

Крім того, є багато пропозицій щодо скасування штрафів за невикористання РРО, однак Україна не може піти на це. “У нас є меморандум із МВФ, де це чорним по білому написано. Ми можемо багато чого хотіти, але є реалії, прописані в меморандумі, і від них ми будемо відштовхуватись, як країна, яка хоче отримати $115 млрд фінансування за 4 роки”, — наголосив Гетманцев.

Нагадаємо, ухвалено новий закон про захист прав споживачів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram