Новини
21 Квітня 2021
773

Уряд планує ввести нульовий ПДВ на внутрішні авіаперевезення

Це призведе до здешевлення квитків і збільшить туристичний потік у межах країни

Запровадження нульової ставки ПДВ на внутрішні авіаційні перевезення сприятиме здешевленню квитків і пожвавленню туризму в Україні, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради.

Як повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України, в обговоренні взяли участь міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Ігор Петрашко та міністр фінансів Сергій Марченко.

“Звільнення від оподаткування призведе до зменшення витрат і здешевлення авіаквитків на внутрішні рейси. Українці зі свого боку отримають ширший доступ до швидких і безпечних подорожей всередині країни. Ці законодавчі зміни необхідно внести якнайшвидше, щоб цього літа збільшити туристичний потік”, — зазначив Шмигаль.

За підсумками наради прем’єр-міністр дав доручення міністерствам провести всю необхідну підготовчу роботу й оперативно розробити відповідні зміни в закон.

Як відомо, загальна кількість виконаних у січні 2021 року польотів у повітряному просторі України, становить 9842 рейси, що на 54,2 % менше, якщо порівнювати з обсягом польотів у січні минулого року.

Нагадаємо, Європейська комісія схвалила проект рішення Ради для підписання Угоди про спільний авіаційний простір з Україною. Угода буде підписана між Україною, ЄС та державами-членами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram