Новини
8 Червня 2023
301

Найбільші єгипетські музеї та історичні пам’ятки перестали приймати готівку

Для оплати вхідних квитків тепер застосовують систему безготівкової оплати

Міністерство туризму та старожитностей Єгипту опублікувало циркуляр, згідно з яким низка археологічних пам’яток і музеїв тепер застосовують систему безготівкової оплати для купівлі вхідних квитків, повідомляє Egypt Independent.

“Готівкові платежі призупиняються повним обсягом, операції здійснюються за допомогою безготівкових розрахунків”, — йдеться в повідомленні.

Міністерство заявило, що це є продовженням його плану всеосяжної цифрової трансформації та допомоги єгипетській державі перейти на безготівкові платежі.

Наразі система поширюється на відвідування пірамід Гізи, цитаделі Салах ад-Дін аль-Айюбі, недобудованого обеліска і храму Едфу, міста Ком-Омбо, острова Філе і скелі Абу-Сімбел в Асуані, Єгипетського музею на Тахрірі та Нубійського музею.

Як пояснили в міністерстві, для купівлі квитків безготівково є кілька способів. Для туркомпаній — купівля через Центр продажу квитків при Мінтуризму Єгипту, або переказом з рахунку на рахунок, або банківською картою. Також можлива оплата квитків уже на місці гідом, представником туркомпанії — за допомогою картки єгипетського банку, або купівля квитків онлайн на сайті Egy Monuments.

Самостійні туристи можуть оплатити квитки банківськими картами в касах або автоматах, а також онлайн.

Нагадаємо, штучний інтелект може принести Microsoft $100 млрд додаткової виручки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram