Новини
12 Серпня 2021
818

Український стартап People.ai став “єдинорогом” з оцінкою $1,1 мільярда

Компанія залучила нові інвестиції, які допоможуть їй прискорити зростання, вийти в нові сфери та ринки

На фото: Олег Рогинський

Український стартап People.ai залучив $100 млн інвестицій в межах нового раунду фінансування й отримав оцінку в $1,1 млрд. Таким чином, він став єдинорогом, пише AIN.UA. У 2019 People.ai оцінювався у $400 млн.

Інвесторами в межах раунду виступили Mubadala Investment Co. і Akkadian Ventures за участю теперішніх інвесторів стартапу ICONIQ Capital і Lightspeed Venture Partners.

Заснована уродженцем Дніпра Олегом Рогинським, People.ai — продуктова компанія з офісами в Києві та Сан-Франциско, що працює в ніші “AI for sales” — система підтримки прийняття рішень на підставі даних з CRM. Інвестиції допоможуть прискорити зростання, вийти в нові сфери та на нові ринки.

ПО People.ai дозволяє збирати й аналізувати календарі, дзвінки та email співробітників, допомагаючи компаніям поліпшувати ефективність роботи. Наприклад, зрозуміти, яку максимальну кількість клієнтів може одночасно вести sales-менеджер. Водночас приватність співробітників не страждає, стверджують у компанії.

На сьогодні клієнтами People.ai є такі компанії, як AppDynamics, DataRobot, Ivanti, Okta, Zoom тощо. За даними стартапу, дохід компанії зростає щорічно, а завдяки співпраці з Zoom за період пандемії зріс утричі.

За останній рік People.ai збільшив на 260% кількість своїх клієнтів, отримав 49 патентів і ще 40 перебувають на стадії розгляду. Придбав дві компанії. Ввів у раду директорів колишнього директора з маркетингу VMVire Робіна Метлока.

Згідно із прогнозом аналітичної компанії Gartner, до 2025 року 75% найбільш швидкорослих компаній у світі будуть використовувати програмні продукти з оптимізації доходів, схожі з продуктами People.ai.

Тим часом світові Фінтех-стартапи за пів року залучили $98 млрд. Майже половина цієї суми інвестована в компанії з США, свідчать дані звіту нідерландської аудиторської компанії KPMG.

За перші шість місяців 2021 року проведено приблизно 2,5 тис. операцій з Фінтех-стартапами на загальну суму інвестицій у $98 млрд, у той час, як за весь 2020 рік ця сума становила $121,5 млрд.

Майже половина із залучених коштів Фінтех-стартапами у 2021 році припали на компанії із США — $42,1 млрд. Лідером зростання серед країн за обсягом стала Велика Британія. Якщо порівняти з минулим і поточним роком “півріччя до півріччя” сума зросла в чотири рази — з $6 млрд до $24,5 млрд.

Як писали раніше Investory News, все більше стартапів стають єдинорогами, але як і раніше залишається рідкістю, коли компанією керує жінка. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram