Новини
6 Серпня 2021
736

Український фонд стартапів за час своєї роботи профінансував проєкти на $5 мільйонів

У Грантовій програмі лідирують стартапи з індустрії агротехнологій, штучного інтелекту й охорони здоров’я

За час функціонування Українського фонду стартапів, який підпорядкований Міністерству фінансів України, уже отримано понад 3 тис. заявок. За результатами відбору та оцінювання профільних експертів було профінансовано майже 200 стартапів на загальну суму близько $5 млн. Про це розповів заступник міністра фінансів, член Наглядової ради Фонду — Олександр Кава, йдеться у повідомлення на сайті Мінфіну.

“Для мене завжди було та залишається пріоритетним завданням розвивати та підтримувати проєкти, які стимулюють й пришвидшують темпи розвитку економіки та держави в цілому”, — зазначив Олександр Кава.

За його словами серед переможців Грантової програми Фонду лідирують стартапи з індустрії агротехнологій, AI (штучного інтелекту) та охорони здоров’я. Окрім того, Фонд заохочує команди стартаперів подавати проєкти з розвитку електронного урядування (eGovernment), промисловості, інфраструктури та інших напрямків, “які, безумовно, роблять значний вклад у розвиток інноваційної стартап-екосистеми, економіки та держави в цілому”.

На сьогодні загальна сума інвестицій у стартапи-переможців грантової програми Фонду становить $23 млн, а також $21 млн суміжних сервісів.

Станом на 1 липня 2021 року Наглядова рада Фонду вже затвердила фінансування 130 стартапів за результатами пітчів (у межах Pitch Day), а також 65 стартапів у межах Акселераційної програми.

Раніше Investory News писали, що Український фонд стартапів знову запустив акселераційну програму. Фінансування однієї команди може досягати $75 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram