Новини
26 Вересня 2019
725

Український стартап Nimses втрачає популярність і накопичує заборгованість

Компанія має фінансові проблеми, які почалися ще з січня 2019 року

У колись популярного українського стартапу Nimses виникли фінансові проблеми. Як повідомляє ain.ua з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, співробітникам затримують зарплату і компанія має заборгованість перед працівниками, які звільнилися.

Nimses постійно вносить зміни в бізнес-модель, кардинально все змінюючи. Це у свою чергу створює проблеми для сервісу і користувачів, які не встигають за подібними змінами.

“Продукт здійснює півот на 180 градусів кожен місяць. Кожен такий півот ніяк не лягає на теперішні концепти, і не підкріплені ніяким аналізом і АВ-тестами. Як результат, команду схиляють до овертайму, які не оплачуються”, — розповів виданню один із колишніх співробітників.

За інформацією джерел, фінансові проблеми почалися з січня 2019 р., коли почали виникати заборгованості із зарплати. Однак до травня ще сяк-так вони виплачувалися. З того часу штат скоротився вдвічі, а від співробітників вимагають переробок в нереальні терміни.

Залучені раніше кошти від деяких інвесторів закінчуються і компанія перебивається невеликими траншами від приватних осіб.

Однак, компанія не заперечує наявності цих проблем. “Певні проблеми з виплатами зарплат дійсно є, але компанія зараз закінчує етап нового фінансування, і всі заборгованості перед поточними співробітниками будуть погашені”, — прокоментував виданню спікер Nimses Андрій Боборикін.

Нагадаємо, за останній рік податковий борг українських підприємців перед державою виріс на 1 млрд грн. Й на сьогодні він складає близько 6 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram