Новини
4 Вересня 2023
314

Міноборони має проблемну дебіторську заборгованість

Її обсяг становить 2,7%

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що лише 2,7% від загальної кількості закупівель дебіторської заборгованості міністерства є проблемною, пише Укрінформ.

Міністр додав, що йдеться про недопоставлені або поставлені невчасно товари, або неякісні товари, які потребували заміни.

“Або вони кажуть: ми поставимо, але просимо перенести строки, тому що нам ліцензію не дав виробник третьої країни, і т.д. Або це українські підприємства, які не закупили якісь складові елементи, не встигли виробити вироби, які ми в них замовили”, — пояснив міністр.

Крім того, Резніков підкреслив, що таких судових позовів сотні. “Але, до того ж, у тих 2,7%, що я вам назвав, будете сміятися, ще, напевно, кілька мільярдів — це спадок, який мені дістався з попередніх років. Тобто, є боржники, українські насамперед підрядники, які не виконали своїх зобов’язань, і ми з ними в судах, які були початі до мене, а ми вже просто їх підтримуємо. Це входить в ті 2,7% проблемної дебіторки”, — зазначив Резніков.

Також Міноборони щомісяця має “живу дебіторку”. Йдеться про контракти, які передбачають поставки аж у 24-му, 25-му році.

За його словами, такі угоди стосуються довгострокових програм. “Якби їм зараз не заплатили, вони не змогли б робити, бо це ракетна програма, протиракетна програма. Це наші поважні компанії, як “Луч”, наприклад, який робить “Нептун”, — розповів міністр оборони.

Як писали раніше Investory News, НАТО вдосконалить закупівлі Міноборони.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram