Новини
22 Вересня 2023
304

Верховна Рада врегулювала прибутки постачальників Міноборони

Раніше вони розцінювалися “збитки держави”

Відтак питання прибутку для всіх постачальників Міноборони можна остаточно врегулювали на законодавчому рівні.

Верховна Рада України ухвалила постанову, яка фактично скасовує висновки Державної аудиторської служби, згідно з якими весь прибуток всіх постачальників Міноборони розцінювався як “збитки держави”, повідомив нардеп Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

За документ проголосували 306 народних депутатів.

“Кабінет Міністрів України гарантує виконавцям державних контрактів (договорів) з оборонних закупівель компенсацію всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних із їх виконанням, а також суми прибутку (постачальницької винагороди) у складі вартості (ціни) товарів, робіт і послуг оборонного призначення, відповідно до умов державних контрактів (договорів)”, — сказано у постанові.

Постанова №10071, ухвалена ВР, зобов’язала Кабмін гарантувати виконавцям державних контрактів з оборонних закупівель компенсацію всіх економічно обґрунтованих витрат, а також суми прибутку. Відтак питання прибутку для всіх постачальників Міноборони можна остаточно врегулювали на законодавчому рівні.

Ініціаторкою внесення цієї постанови була волонтерка і членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони Дана Ярова.

“На Комітеті ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки було прийнято рішення направлене на КМУ з вимогою терміново розв’язати питання. Не вирішили… Я була змушена звернутись до Давида Арахамії. І дякую йому, що з моменту мого дзвінка до моменту голосування не минуло й 2 діб. Проєкт моєї постанови був одразу зареєстрований в секретаріаті ВРУ в день мого дзвінка. На наступний день дуже оперативно відреагував комітет з нацбезпеки. Особлива подяка всім 16 членам комітету, які одноголосно проголосували за подання законопроєкту в Верховну Раду. Менше, ніж за 2 доби ми нарешті маємо результат”, — написала вона у фейсбук.

Нагадаємо, Міноборони має проблемну дебіторську заборгованість.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram