Новини
4 Березня 2024
177

В Україні розробляють плавучі бронежилети

Міноборони наразі проводить їх випробування

Фото: Міноборони

Міністерство оборони України розпочало випробування спеціальних модульних бронежилетів. Вони призначені для Військово-морських сил та інженерних військ ЗСУ, повідомили в Міноборони.

Основна особливість цих бронежилетів полягає в їхній здатності перетворюватися на плавучі засоби рятування під час контакту з водою.

“До Міноборони надійшов запит на розробку такого спеціального модуля для бронежилетів. Головне завдання полягає у збереженні життя військовослужбовців у водних умовах. Ми розуміємо, наскільки важку вагу боєць несе на собі, особливо коли йдеться про спецпризначенців”, — підкреслив Віталій Половенко, заступник міністра оборони.

Розробка нового плавучого модуля здійснюється Центральним управлінням розвитку супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України. У процесі створення залучені як іноземні, так і вітчизняні розробники. Планується, що такі модулі можна буде використовувати на всіх затверджених моделях бронежилетів ЗСУ.

“Наразі декілька зразків таких “плавучих бронежилетів” ми передали в частини для випробувань. Якщо цей етап буде успішним, ми розпочнемо лабораторні випробування”, — додав Віталій Половенко.

Як писали раніше Investory News, що, на думку українців допоможе перемогти рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram