Новини
5 Лютого 2021
812

Виробникам “зеленої” енергетики виплатили 900 мільйонів гривень боргів

Загальна сума компенсацій складає 29 мільярдів 

Державне підприємство “Гарантований покупець” 4 лютого 2020 року виплатило 900 млн, отриманих від “Укренерго”, виробникам “зеленої” енергетики, йдеться у повідомленні організації.

ДП “НАЕК “Енергоатом” також було сплачено близько 0,9 млрд грн за електричну енергію, придбану у нього для забезпечення потреб побутових споживачів.

Джерелом для виплат стали кошти, отримані від ПрАТ “НЕК “Укренерго” на погашення заборгованості за послугу із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел, та розподілені відповідно до частки відповідних спеціальних обов’язків у вартості цієї послуги.

Всього “Гарантований покупець” повинен виплатити за електроенергію 29 млрд грн.

Нагадаємо, в Євросоюзі “зелена” енергетика вперше обігнала викопне паливо. За пів року викиди вуглекислого газу в енергетичному секторі скоротилися майже на чверть.

Як писали раніше Investory News, уряд Тасманії оголосив, що він став першим австралійським штатом і однією з небагатьох юрисдикцій у всьому світі, які отримують енергію повністю з поновлюваних джерел. Штат вже давно має один із найбільш екологічно чистих джерел електроенергії в Австралії.

А от під час торгів на “Українській енергетичній біржі” з продажу електроенергії з відновлювальних джерел (ВДЕ) зафіксований ціновий рекорд — 1608 грн/МВт-год.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram