Новини
29 Листопада 2021
575

У Європі на дорогах загального користування з’являться перші безпілотні автобуси

Шаттл EZ10 незабаром почне курсувати дорогами Франції

Французький стартап EasyMile створив автономний автобус, який став першим безпілотним транспортним засобом у Європі допущеним до доріг загального користування, повідомляє New Atlas.

Зазначається, що EasyMile протестувала свій автомобіль більш ніж у 30 країнах світу, зокрема у Сінгапурі, США, Фінляндії та Австралії. Кожну машину контролював віддалений оператор.

Остання версія автомобіля EZ10 розрахована на 15 осіб. Вона оснащена м’якими сидіннями, ременями безпеки, а також автоматизованим пандусом і точками кріплення для інвалідних візків.

Нещодавно EasyMile поєдналася з німецьким стартапом Sono Motors для інтеграції сонячних батарей, що дозволить збільшити дальність ходу транспортного засобу.

Компанія тестує свій шатл без водія у медичному кампусі Онкополь у французькому Тулузі. Він курсує між головним входом та паркуванням за маршрутом довжиною 600 м за участю велосипедистів, пішоходів, а також інших автомобілів та автобусів.

EasyMile стала першою компанією, яка отримала від французького уряду допуск 4-го рівня — тобто, транспортний засіб можна працювати без людини на борту.

За словами гендиректора EasyMile Бенуа Перрена, це важливий крок до реальної комерціалізації автономного водіння як на великих приватних об’єктах, так і на дорогах загального користування.

“Застосування нашої технології для переміщення людей та вантажів продовжує розширюватися, особливо у таких місцях, як кампуси, бізнес-парки та промислові майданчики. Я з нетерпінням чекаю майбутнього, оскільки все більше людей переходить на інтелектуальний транспорт”, — наголосив він.

Раніше Investory News писали, що компанія Neolix залучила $29 млн для серійного виробництва безпілотників. Автомобілі ще минулого року почали використовувати Huawei та Alibaba.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram