Соцмережі
13 Січня 2020
573

Тимофій Милованов: Зрушення в спиртовій галузі

У перший місяць 2020 в Україні реалізують вдвічі більше спирту, ніж у січні 2019-го

Перші позитивні результати змін в Укрспирту та спиртовій галузі.

У січні 2020 року ДП «Укрспирт» офіційно реалізує 440, 60 тисяч декалітрів спирту. При цьому за аналогічний період минулого року було реалізовано лише 255, 17 тисяч декалітрів. Це — результат боротьби з виробництвом контрафактного спирту в Україні.

«Ці цифри свідчить не про те, що ми стали виробляти чи споживати більше алкоголю в країні, а про ефективну боротьбу з тіньовим обігом спирту. Держава зосередила увагу на ліквідації усіх можливих схем виробництва контрафактного спирту, які раніше існували на заводах підприємства. Ми уважно стежимо за собівартістю спирту та правильною закупкою сировини. І якщо бачимо будь-які порушення, то відразу міняємо керівників заводів. І це вже дає свої результати», — прокоментував в.о. голови ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

Наразі підприємство готують до передачі Державному фонду майна України. Варто зауважити, що збільшення об’єму реалізації спирту ДП «Укрспирт» пропорційне збільшенню акцизу, а тобто — призведе до зростання надходжень до бюджету України.

«Дякую Міністерству, Державній фіскальній службі та правоохоронним органам за спільну роботу у напрямку детінізації спиртової галузі. Усе, що можна зробити на ДП “Укрспирт” щодо цього напрямку, ми робимо. Звісно, ми не можемо контролювати нелегальний імпорт або підпільні заводи, які працюють під виглядом іншої діяльності у нашій державі. Однак упевнений, що невдовзі такі явища зникнуть в Україні», — додав Блескун.

До слова, у січні працюватиме 10 заводів ДП «Укрспирт», при цьому в аналогічний період минулого року працювали 7.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram