Новини
2 Жовтня 2019
815

Tesco змінює керівництво: Дейв Льюїс полишає керівну посаду

Новим генеральним директором Tesco стане колишній топ-менеджер аптечної мережі Walgreens Boots Кен Мерфі

Глава найбільшої британської роздрібної мережі Tesco Дейв Льюїс оголосив, що залишить свій пост в наступному році, оскільки він успішно виконав поставлені перед ним завдання по реструктуризації бізнесу, повідомляє Reuters.

Ще одною причиною такого рішення Льюїс назвав особисті обставини. Заява про майбутню відставку гендиректора доповнило звіт Tesco про фінансові результати діяльності за минулий квартал. Звіт показав, що дохід компанії, скоригований відповідно до зміни валютного курсу, в першій половині фінансового року виріс на 3,7%. Крім того, різко зріс розмір дивідендів, подвоївся грошовий потік від роздрібної торгівлі, а також ще сильніше скоротився чистий борг.

“Із завершенням реструктуризації та початком нового етапу з підтримки сталого зростання розвитку зараз саме час приступити до поступової передачі повноважень”, – заявив він.

Коли компанію очолив Льюїс, вартість акції Tesco перебувала на найнижчому значенні за кілька десятиліть, в її діяльності за кордоном панував бардак, а частка на британському ринку перебувала під тиском з боку німецьких дискаунтерів і онлайн-стартапів, таких як Ocado, пише агенція.

Крім того, Дейв Льюїс зміг плавно провести кадрову реструктуризацію, скоротивши 4,5 тис. робочих місць, або 1% загального числа співробітників Tesco.

Новим генеральним директором Tesco стане колишній топ-менеджер аптечної мережі Walgreens Boots Кен Мерфі.

Нагадаємо, на початку в Tesco в цілях економії запланували скоротити майже 15 тис. робочих місць, що дасть заощадити до 2020 р. £1,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram