Новини
24 Червня 2019
683

Тепер офіційно: Визначено склад Національної інвестради

Всього Національна інвестрада буде складатися з 29 осіб

фото: прес-служба Президента України

Президент України Володимир Зеленський змінив склад Національної інвестиційної ради та призначив себе її головою. Секретарем призначено українського IT-підприємця Давида Арахамія, більш відомого як Давид Браун. Про це стало відомо з указу №423/2019, опублікованому на сайті глави держави.

“Згідно зі змінами, до складу Ради входять: прем’єр-міністр України, голова Національного банку України (за згодою), перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України, міністр фінансів України, міністр юстиції України, а також за згодою представники українських та іноземних організацій і компаній, бізнесових кіл, експерти з питань залучення інвестицій, розвитку підприємництва, фахівці у галузі економіки, фінансів”, – йдеться у повідомленні.

З Всього Національна інвестрада буде складатися з 29 осіб.

До складу Нацради включені, зокрема, представники великого бізнесу – глава правління компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S. Ахмет Акча, гендиректор групи компаній “Sumitomo Зігрій.” Куніхару Накамура і голова ради директорів “Marubeni Corporation” Фумія Кокубу, гендиректор компанії Unilever NVАлан Джоуп, гендиректор “Posco Daewoo Corporation” Кім Янг-Санг, глава правління компанії Metro AG Олаф Кох, гендиректор групи компаній “DP World” Султан Ахмед Бін Сулайєм, глава правління і гендиректор Arcelor Mittal Limited Лакшмі Міттал, голова Нацбанку Яків Смолій, президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті і президент державної нафтової компанії Азербайджану “SOCAR” Ровнаг Абдуллаєв.

Залишаються: прем’єр-міністр Володимир Гройсман, перший віце-прем’єр Степан Кубів, міністр фінансів Оксана Маркарова та міністр юстиції Павло Петренко.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий продовжувати співпрацю з Україною після парламентських виборів. Про це стало відомо під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з представниками Міжнародного валютного фонду на чолі з главою місії МВФ в Україні Роном ван Роденом.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram