Новини
27 Жовтня 2023
311

Зеленський користується популярністю у США

Його люблять більше, ніж Байдена та Трампа

Президента України Володимира Зеленського у США люблять більше, ніж чинного американського лідера Джо Байдена чи експрезидента Дональда Трампа.

Як пише Newsweek, про це свідчать дані опитування The Economist/ YouGov, оприлюдненого у середу, 25 жовтня. Згідно з його результатами, 50% американців позитивно ставляться до Зеленського. При цьому лише 42% позитивно ставляться як до Байдена, так і до Трампа.

Ба більше український президент очолює список політиків з найменшим відсотком негативного ставлення. До Зеленського негативно ставляться 24% респондентів, тоді як до Байдена 55%, а Трампа — 54%.

російський диктатор путін серед американців викликає очевидну негативну реакцію. 9% респондентів мають “дуже або певною мірою сприятливе” ставлення до нього, 80% — негативне.

Опитування провели на тлі наближення виборів президента у США, хоч до них ще трохи більше як рік. Джо Байден вже підтвердив, що балотуватиметься на другий строк. Єдиного кандидата від республіканців поки що немає — тривають так звані праймеріз, тобто внутрішньопартійні вибори. Але найвищий рейтинг в цьому таборі має саме Дональд Трамп.

Колишня держсекретар США та в минулому перша леді країни Хілларі Клінтон, яка програла Трампу президентські вибори 2016 року, висловила думку, що росія обов’язково спробує втрутитися в ці вибори. На її думку, проблема в тому, що частині американців подобається путінський авторитаризм.

Нагадаємо, в Україні дійсно йде боротьба з корупцією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram