Новини
29 Травня 2019
733

Україна продовжить співпрацю з Міжнародним валютним фондом

Але після парламентських виборів, коли буде сформовано новий уряд 

Фото: прес-служба Президента України

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий продовжувати співпрацю з Україною після парламентських виборів. Про це стало відомо під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з представниками Міжнародного валютного фонду на чолі з главою місії МВФ в Україні Роном ван Роденом, повідомляє прес-служба Президента України.

Представники Міжнародного валютного фонду засвідчили готовність продовжити обговорення подальшої співпраці з Україною, як тільки після парламентських виборів буде сформовано новий уряд. До цього будуть постійні консультації з формування нового порядку денного реформ.

“Ми не бачимо перешкод для співпраці. Готові після парламентських виборів, після того, як буде сформовано Уряд, негайно приїхати до Києва і продовжувати переговори щодо того, яким чином надавати нашу підтримку”, – підкреслив керівник місії МВФ в Україні Рон ван Роден.

Він зазначив, що дострокові вибори до Верховної Ради є новою можливістю для прискорення перетворень в країні.

Також керівник місії МВФ підкреслив важливість продовження роботи антикорупційних інституцій – НАБУ, САП і Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання ВВП України на рівні 2,7% в 2019 році. За даними аналітиків МВФ, зростання на 2020 рік прогнозується на рівні 3,0%, на 2024 рік – 3,3%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram