Новини
13 Березня 2020
1 039

Стоп, коронавірус: Україна закриває кордони на в’їзд

Обмеження наберуть чинності через 48 годин

Україна закриває кордони на в’їзд для іноземних громадян на два тижні, щоб не допустити поширення в країні коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає захворювання СOVID-19. Таке рішення прийняли на засідання Ради нацбезпеки та оборони, повідомляє секретар РНБО Олексій Данилов.

Обмеження набудуть чинності через 48 годин. Громадяни України зможуть повернутися з країн, де бушує вірус, але будуть проходити обсервацію.

За словами головного санлікаря Віктора Ляшко, закуповувати медикаменти для коронавірусу будуть без тендерів.

Водночас громадянам України рекомендують обмежити поїздки за кордон, якщо є така можливість. Наразі в Україні відомо про три випадки зараження коронавірусом.

Уряд Чехії також оголосив, що у зв’язку з загрозою коронавірусу з 16 березня набуває чинності повна заборона на в’їзд іноземців на чеську територію та на виїзд чехів з країни.

Раніше в Чехії виявили 117 випадків захворювання коронавірусом.

З 13 березня й Словацька Республіка припинила пасажирські міждержавні перевезення на всіх пунктах перетину кордону в усі сусідні країни.

Зазначається, що обмеження стосуються і міжнародного автобусного сполучення. При цьому вантажні перевезення не припиняються, але водії повинні мати захисні засоби.

Станом на 13 березня кількість заражених коронавірусом у світі перевищує 128 тис. осіб, зафіксовано понад 4,7 тис. летальних випадків. Водночас близько 70 тис. осіб вилікувалися.

Як писали раніше Investory News, 3 13 березня 2020 р. влада США обмежує в’їзд у країну з Європи на 30 днів, про це заявив президент США Дональд Трамп під час прямої трансляції. У 24 штатах США оголошено режим надзвичайної ситуації через коронавірус.

Нагадаємо, іноземні інвестори вивели $41,7 млрд з ринків акцій та облігацій країн, що розвиваються з 21 січня, коли світові ринки почали сильно реагувати на спалах коронавірусу Covid-19 в Китаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram