Новини
23 Лютого 2022
602

РНБО підтримала введення НС по всій Україні крім двох областей

Наступний крок — ухвалення рішення Верховною Радою

На всій території України буде запроваджено надзвичайний стан, Верховна Рада України (ВРУ) має затвердити це рішення, повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов.

“Рішення схвалено. Згідно з нашим законодавством, Верховна Рада має це рішення ухвалити. У мене сьогодні буде доповідь у Верховній Раді щодо цього. Що стосується самого указу, на всій території нашої країни, крім Донецької та Луганської області, буде запроваджено надзвичайний стан залежно від території, залежно від того, наскільки вважатиме за доцільне проведення тих чи інших речей, які виписані відповідно до нашого законодавства про правовий режим надзвичайного стану. Обласні комісії, до яких входитимуть представники всіх органів державної та місцевої влади, будуть ухвалювати ті чи інші рішення”, — зазначив Данилов на брифінгу за результатами засідання РНБО у Києві у середу, 23 лютого.

За його словами, у Донецькій та Луганській областях йде операція Об’єднаних сил, тому там діє особливий правовий режим.

“Щодо Донецької та Луганської областей, там є окремий режим, він врегульований на сьогодні нашим законодавством, вони є трохи в іншій юридичній зоні. Тому там надзвичайний стан не вводиться, на превеликий жаль, він там запроваджений вже давно, починаючи з 2014 року. На решті території, ще раз наголошую, залежно від тих питань і загроз, які можуть виникати на певних територіях, вводитиметься чи то більш посилений, чи то більш ослаблений НС”, — підкреслив він на брифінгу.

Данилов перерахував заходи НС в Україні:

• посилення охорони громадського порядку;

• обмеження руху транспорту та його огляд;

• перевірки документів у громадян.

Суворіший режим буде на кордонах з Росією та Білоруссю.

Рішення щодо введення комендантської години будуть схвалені штабами на місцях у разі потреби, підкреслив Данилов.

НС в Україні запроваджується на 30 днів. При необхідності його можуть продовжити ще 30 днів.

Тим часом канцлер ФРН Олаф Шольц заявив про зупинку сертифікації газопроводу “Північний потік-2” на фоні визнання Москвою самопроголошених “Л/ДНР”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram