Новини
22 Лютого 2022
469

Канцлер ФРН: Німеччина зупиняє сертифікацію “Північного потоку-2”

Рішення ухвалено як захід реагування на ситуацію навколо України та РФ

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив про зупинку сертифікації газопроводу “Північний потік-2” на фоні визнання Москвою самопроголошених “Л/ДНР”, повідомляє Handelsblatt.

“Ситуація сьогодні принципово інша. Своїми діями на сході України Володимир Путін порушує не лише Мінські домовленості, а й Статут ООН, який передбачає збереження територіальної цілісності та суверенітету держав”, — зазначив він під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Ірландії Міхалом Мартіном у Берліні.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, Шольц додав, що сам попросив федеральне міністерство економіки відкликати у Федерального мережевого агентства (німецький регулятор, — Ред.) доповідь щодо забезпечення енергобезпеки.

“Це звучить як технічний момент, але це необхідний крок, щоб тепер не могла відбутися сертифікація газопроводу. Без цієї сертифікації “Північний потік-2″ не може бути запущено”, — наголосив канцлер.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявляла, що Німеччина розглядає можливість запровадження санкцій щодо добудованого, але не введеного в експлуатацію газопроводу “Північний потік-2” серед заходів реагування на можливе вторгнення Росії до України.

Нагадаємо, на початку нового року норвезька DNV GL відмовилася сертифікувати “Північний потік-2”. На рішення вплинули нові санкції США щодо проєкту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram