Новини
13 Лютого 2020
657

Стартує четвертий цикл конкурсу Open Data Challenge з призовим фондом у 3,5 мільйони гривень

Переможцями стануть найкорисніші для України ITпроєкти 

Міністерство цифрової трансформації оголосило національний конкурс IT-проєктів на основі відкритих даних, про це повідомив на свої сторінці у Facebook Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України.

Зазначається, що це буде наймасштабніший цикл Open Data Challenge з призовим фондом у 3,5 млн грн. Організатори відберуть 20 команд, які повинні будуть розробити корисний для України проєкт, який використовуватиме відкриті державні дані.

“Вперше на Open Data Challenge учасники зможуть отримати доступ до ще не відкритих даних, якщо вони перераховані у постанові №835. З відкриттям такої інформації допомагатимуть Data Angels (керівники цифрової трансформації відповідних міністерств і міст)”, – зазначається на сайті проєкту.

Додається, що окремим призом на Open Data Challenge буде відзначений проєкт з найбільшим антикорупційним впливом. “Також на конкурсі буде суперприз у 1,5 млн грн за розробку нових функцій для вже наявних продуктів фіналістів конкурсу 2017-2019 років”, – йдеться у повідомленні.

Заявки на участь можна подавати до 25 березня. Відібрані команди продемонструють потенціал своїх проєктів під час півфіналу 25-26 квітня. З 4 травня стартує період повної розробки, а фінальні демо-версії учасники представлять у вересні.

Нагадаємо, обсяг венчурних інвестицій в українські проєкти зріс на 30% та становив у II кв 2019 року $337 млн. При цьому частка України в глобальному обсязі ринку венчурних інвестицій залишається незначною – близько 0,1%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram