Новини
27 Червня 2019
1 111

Виграли: Українська інді-гра G30 перемогла в конкурсі від Google

Переможці отримують грошові премії в еквіваленті €100 тис. від Yellow Head 

Український додаток-головоломка G30 – A Memory Maze від київського розробника Івана Ковальова став одним з трьох переможців в міжнародному конкурсі незалежних ігор Indie Games Showcase від компанії Google. Два інших призери: Photographs від британської студії EightyEight Games і Ordia також від британців Loju, повідомляється на сайті Google Pay.

Фінал змагання відбувся 25 червня в лондонській Saatchi Gallery, свої проекти там презентували 30 розробників.

Нагадаємо, гра G30 дозволяє пережити історію людини з когнітивним розладом, що намагається зібрати в єдину картинку своє минуле перш ніж хвороба остаточно поглине пам’ять.

Рівні гри – це спогади. Розв’язуючи головоломки, гравець відновлює не лише візуальний образ події, але також думки та почуття, які з ним пов’язані. Кожен рівень додає подробиць в сюжет гри, кожен крок в пазлі може змінювати сенс історії.

Раніше G30 входила в добірки найкращих нових ігор Apple App Store, а також була “Грою дня” в США, Британії, Китаї та інших країнах. На даний момент проект утримує рейтинг 4,8 в App Store США на основі понад 1,3 тис. рецензій. Гра увійшла до списків “Кращих нових мобільних ігор 2018” The Guardian, “Кращих ігор для iPhone та iPad 2018” Macworld, “Кращих відеоігор травня” Le Monde та інших видань.

 

Як відомо, Indie Games Showcase – це щорічний конкурс від Google для незалежних ігор. Команда Google Play виділяє серед тисяч конкурсантів кращі проекти року, з яких потім обирає трьох переможців без прив’язки до жанру чи іншим властивостям ігор.

Переможці отримують преміальне розміщення в Google Play та в спеціальних категоріях магазину додатків, а також консультації з фахівцями компанії. Крім цього переможці отримують ваучер на digital-кампанії в агентства Yellow Head в еквіваленті €100 тис., ваучер на $200 в Unity Asset Store і річну підписку на Unity.

Нагадаємо, кількість геймерів в Україні у 2019 р. збільшиться до 15,5 млн осіб, які сумарно витратять $203 млн. Обсяг прибутку ринку відеоігор в Україні в поточному році виросте більш ніж на 13%.

А розробник популярної AR-гри Pokemon Go компанія Niantic створила гру з доповненою реальністю про Гаррі Поттера. У розробці брала участь Portkey Games – дочірній підрозділ Warner Bros., яка займалася екранізацією книг про Гаррі Поттера.

Також, відомо, що The Telegraph створили список найпопулярніших ігор 2019 року. Тож, Investory Newsнаписали про те, хто заробляє на азарті та яких новинок очікувати цього року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram