Новини
30 Липня 2020
795

Приз в $1 мільйон: XPrize заявив про початок змагання на розробку найкращого тесту на Covid-19

Одна з умов — результат тесту повинен бути готовий не пізніше, ніж через 12 годин від моменту його проведення

Організація XPrize у співпраці з OpenCovidScreen запустили нове змагання Rapid Covid Testing — конкурс на розробку швидкого і дешевого тесту на COVID-19 — з призовим фондом $5 млн, повідомляє TechCrunch.

Команди-учасники можуть змагатися в наступних категоріях At Home, Point-of-Care, Distributed Lab або High-Throughout Lab. Кожна з них належить до певного місця проведення тестування.

В рамках змагання, учасникам необхідно створити ефективний тест на коронавірус. Вимоги до методів тестування наступні:

• вартість одного тесту повинна бути не більше $15;

• результат повинен бути готовий не пізніше, ніж через 12 годин від моменту проведення тесту;

• забір проб повинен проводитися оперативно і за мінімально інвазивними методами;

• після перемоги в конкурсі переможці зможуть проводити не менше 500 тестів протягом 60 днів, а надалі — 1000 тестів на тиждень.

Організатори сподіваються отримати якомога більше можливих рішень, тому вони заохочують використання різних технологій.

Учасники будуть оцінюватися по “загальній інноваційності рішення, що відповідає продуктивності, часу виконання, масштабується властивостям і включеній частоті, простоті використання та вартості рішення”.

У змаганні зможуть взяти участь дослідники та вчені з усього світу. За задумом організаторів, у результаті будуть обрані п’ять команд-переможців, кожна з яких отримає приз у сумі $1 млн.

Переможці отримають половину коштів після того, як їх ідея буде затверджена і схвалена. Потім їм буде доручено зайнятися впровадженням пілотних проектів, тобто використовувати це рішення в реальному світі.

Інша половина нагороди буде вручена після успішного завершення пілотних проектів. Загальна тимчасова шкала є гнучкою, але XPrize сподівається максимально прискорити деякі з проектів, щоб вони могли отримати корисні рішення до початку 2021 р.

На додаток до зазначеного призового фонду організації XPrize та OpenCovidScreen також оголосили про створення спільного фонду COVID Apollo Project у розмірі $50 млн, який підтримується різними інвесторами та компаніями в галузі біологічних наук.

Мета цього фонду полягає в тому, щоб прискорити використання деяких з кращих технологій та ідей, які з’являться під час проведення конкурсу XPrize Rapid Covid Testing, з метою їх масштабування і виведення їх на ринок.

Завдяки цій ініціативі XPrize сподівається масштабувати можливості тестування на COVID-19 в 100 разів у порівнянні з нинішньою ситуацією. Відповідно, для цього потрібно розробити нові рішення для тестування.

Як писали раніше Investory News, вартість акцій виробників латексних рукавичок з Малайзії Supermax і Top Glove з початку року на фоні пандемії коронавірусу зросла на 1000% і 389% відповідно. За цим показником вони обійшли навіть акції американського автовиробника Tesla, чий зріст за той самий період досяг 259%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram