Новини
20 Липня 2020
899

Малазійські виробники рукавичок обігнали Tesla за темпами зростання акцій

Останнім часом двоє власників виробників стали доларовими мільярдерами

Вартість акцій виробників латексних рукавичок з Малайзії Supermax і Top Glove з початку року на фоні пандемії коронавірусу зросла на 1000% і 389% відповідно. За цим показником вони обійшли навіть акції американського автовиробника Tesla, чий зріст за той самий період досяг 259%, повідомляє Bloomberg.

Ще одна малайзійська компанія Kossan Rubber, яка також випускає рукавички, подорожчала на 225%. Така динаміка не має аналогів у країні. З січня три провідних виробника стали дорожче на $26 млрд.

В результаті десята частина всіх доларів, вкладених в економіку Малайзії, зараз працює на виробництво рукавичок. Компанії незабаром потраплять у ключові індекси, за якими стежать міжнародні інвестори.

Керуючий фондами Northcape Capital Ltd. Росс Кемерон зазначив, що їх перспективи з точки зору ринку виглядають навіть надійніше, ніж Tesla, оскільки в цілому сектор залишається недооціненим. На його думку, в наступному році підприємства цієї галузі в сукупності подорожчають більш ніж у два рази.

До такої ж думки схиляються фонди Northcape і Samsung Asset Management, які збільшили вкладення у виробників латексних рукавичок. Проблемою, зазначає видання, може стати тільки швидша, ніж очікувалася, розробка вакцини від коронавірусу.

На Малайзію припадає близько 65% світових поставок латексних рукавичок. Така ситуація пов’язана зі спалахом ВІЛ-інфекції у 1980-х рр. Останнім часом двоє власників виробників на фоні вражаючого зростання власних акцій стали доларовими мільярдерами. Останнім виявився засновник Supermax Corp. Тай Кім Сім.

Нагадаємо, біофармацевтична компанія “Біофарма (Biopharma)” (Київ) планує інвестувати в будівництво нового офісно-лабораторного комплексу $7 млн. Також, компанія почала клінічні випробування свого препарату для лікування ускладнень, викликаних COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram