Новини
11 Квітня 2019
1 043

П’ять українських еко-компаній отримали гранти по €100 тисяч

Загальний фонд програми становить €1 млн

Фото: climate.biz

В рамках проекту Європейського банку реконструкції і розвитку FINTECC п’ять українських компаній стали переможцями V хвилі програми “Кліматичні Інноваційні Ваучери” і  отримали гранти загальною сумою €100 тис. Про це повідомляється на офіційному сайті програми.

Україна стала першою серед країн діяльності ЄБРР, в якій запрацювала ця програма, фінансована Європейським Союзом.

Тож, серед переможців такі компанії:

Delfast – сертифікація електровелосипедів, патентування, технічні та функціональні вдосконалення;

Integro-SD – автоматизація виробництва органічних добрив з курячого посліду за власною технологією;

“Інтегральні комплексні системи” – бездротова система двосторонньої передачі даних і керування енергоспоживанням з підвищеною дальністю дії та мінімальними енерговитратами;

IOT Трейд – розробка програмного забезпечення для “розумного” хаба, що керує мережею сенсорів і терморегуляторів в житловій та комерційній нерухомості;

“Оболонь Оіл” – підготовка до серійного виробництва мобільних установок для переробки полімерних відходів в альтернативні види пального.

В Україні програма проходить на базі Greencubator. Загальний фонд становить €1 млн. Програма проходила в п’ять етапів, протягом яких 31 проект з України отримав фінансування на свої “зелені” рішення.

Нагадаємо,що з екологічних міркувань Норвегія згортає нафтові проекти, хоча за поточними оцінками, запаси групи Лофотенських островів становлять від 1 до 3 млрд барелів.

Також напередодні український стартап SolarGaps отримав грант на €1 млн. Компанія працює над розумними жалюзі, здатними генерувати електроенергію.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram