Новини
10 Квітня 2019
1 151

Український стартап SolarGaps отримав грант на €1 млн

Фінансування надано Єврокомісією в рамках програми Horizon 2020  

Залучене фінансування дозволить SolarGaps доопрацювати b2b-продукт і підготувати його до виходу на ринок, повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook партнер інвестфонду Horizon Костянтин Магалецький.

Представники стартапу заявили, що вже отримали сертифікацію в Євросоюзі для b2c-продукту і через місяць почнуть продажі через дилерів в країнах ЄС.

За словами операційного директора SolarGaps Юрія Цвіркуна, два продукти будуть схожі зовні, але відрізнятимуться в технічному плані і з точки зору управління.

Стартап SolarGaps працює над розумними жалюзі, здатними генерувати електроенергію. У команді зазначають, що одного квадратного метра таких жалюзі вистачить для того, щоб зарядити 3 ноутбуки або 30 світлодіодних лампочок.

У 2017 р. SolarGaps вже отримав €50 тис. від Єврокомісії в рамках першої фази програми Horizon 2020 SME Instrument. До цього стартап провів успішну кампанію на Kickstarter, де залучив $100 тис.

Нагадаємо, нещодавно Ajax Systems залучила від фонду Horizon Capital $10 млн.

У січні Investory News писали про те, що Horizon Capital зібрав $200 млн для свого третього фонду, який є найбільшим за останні десять років.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram