Новини
29 Жовтня 2020
976

Справи не покращуються: Boeing зафіксував збиток у $466 мільйонів

Компанія веде активну боротьбу за економію витрат

Чистий збиток Boeing у III кварталі 2020 року склав $466 млн, у порівнянні з прибутком у $1,2 млрд роком раніше. У перерахунку на акцію збиток склав $1,39, у порівнянні з консенсус-прогнозом від Refinitive у $2,52 на акцію. Виторг при цьому склав $14,1 млрд на відміну від очікуваних $13,9 млрд, повідомляє CNBC.

Видання зазначає, що в цілому компанія відзвітувала за третій квартал з досить непоганими результатами, які виявилися вищими за прогнози.

Наразі Boeing веде активну боротьбу за економію витрат у зв’язку з тривалим спадом у сфері авіаперевезень і падінням попиту на готові літаки через епідемію вірусу.

“Так, авіакомпанія скорочує близько 16 тис. робочих місць (це 10%), і до кінця року має намір звільнити ще декілька тисяч. У цілому компанію покинуть 19 тис. осіб, але декілька робочих місць буде додано у менш вразливий перед кризою оборонний підрозділ Boeing”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується виторгу, то показник за третій квартал склав $14,1 млрд, що на 29% менше, ніж рік тому, але трохи перевищило очікування аналітиків – $13,9 млрд.

“Зниження продажів було найбільш помітним у підрозділі комерційних літаків, де виторг знизився на 56% з $8,2 млрд у третьому кварталі 2019 року до $3,6 млрд”, – йдеться у повідомленні.

За даними FactSet, Boeing повідомив про негативний вільний грошовий потік у розмірі $5,08 млрд, що краще за оцінки аналітиків і негативних $5,6 млрд у попередньому кварталі.

Клієнти Boeing відчайдушно намагаються заощадити гроші й передбачають, що відновлення авіаперевезень до рівня 2019 року відбудеться через декілька років.

За перші дев’ять місяців 2020 року Boeing втратила 381 замовлення на нові літаки. Власні оцінки Boeing показують, що пандемія може знизити потребу галузі у більшій кількості літаків наступного десятиліття.

“Крім пандемії, що вдарила по попиту на літаки, збитки переслідують Boeing і ще через одну причину: після двох катастроф і 737 Max регулятори досі не закінчили перевірки й не надали дозвіл на відновлення польотів, що не дозволяє Boeing доставляти клієнтам ту ж саму популярну марку літаків, і як наслідок, обмежує його грошовий потік”, – зазначає видання.

Раніше Investory News писали, що Boeing 737 MAX уже цього року може повернутися в небо – європейське агентство з авіаційної безпеки визнало літак досить безпечним.

А ще інвестори задумались над придбанням акцій відомого авіавиробника попри те, що 2020 рік у фінансовому плані стане найгіршим в історії авіації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram