Новини
12 Травня 2022
589

Росіяни та білоруси залишилися без закордонних морських круїзів

Російські контрагенти відключені від систем бронювання багатьох міжнародних круїзних компаній

Кілька найбільших у світі круїзних компаній, серед яких Carnival Cruise Line, Princess Cruises і Costa Cruises, призупинили продажі та нові бронювання для туристів з росії та білорусі. Про це повідомили в Асоціації туроператорів росії (АТОР).

“Круїзні компанії групи Carnival Corporation призупинили продажі та нові бронювання для російського ринку. Так, наприклад, агенти — партнери Costa Cruises — отримали від оператора повідомлення, що більше не будуть приймати заявки на круїзи від “громадян, які проживають на території російської федерації, республіки білорусь, а також на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей України”, — йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що, згідно з даними з відкритих джерел, раніше в травні аналогічні кроки, але без офіційних повідомлень, зробили також Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Cunard Line, Holland America Line Cruises, Regent Seven Seas Cruises і Seabourn Cruise Line.

Компанія Costa Cruises в офіційному повідомленні позначила, що таке рішення пов’язане з санкціями проти рф з боку низки держав.

Опитані “Вісником АТОР” російські туроператори й агенти, які співпрацювали з Costa Cruises та іншими компаніями, повідомляють, що, коментуючи ситуацію для партнерів, компанія Costa Cruises пояснює таке рішення “фінансовими ризиками”.

Згідно з роз’ясненням від компанії, громадянин росії зможе відправитися в круїз на їхньому лайнері, якщо має як мінімум ВНЖ іншої країни (тобто проживає поза росією), буде використовувати для оплати банківський рахунок іншої країни та забронює поїздку в іноземному турагентстві.

Також наголошується, що російські контрагенти відключені від систем бронювання багатьох із зазначених міжнародних круїзних компаній, тому не мають можливості відправити в круїз туристів на їхніх лайнерах, оформивши бронювання з РФ. А безпосередньо Costa Cruises з фізособами не працює.

У Costa Cruises, своєю чергою, повідомляють, що чинні й вже підтверджені бронювання не будуть анульовані, проте в компанії уточнюють, що при їхній реалізації також будуть враховуватися певні не прояснені “особливості санкційного режиму”.

“Бронювання для мандрівників, які проживають (тобто фізично знаходяться) в росії, білорусі, а також тимчасово окупованих Донецькій і Луганській областях України, є активними, але будуть розглядатися з урахуванням санкційного режиму щодо платежів, повернень грошових коштів та інших питань, що потрапляють під обмеження”, — пояснюється у зверненні до російських партнерів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram