Новини
22 Лютого 2022
763

У Сальвадорі туристичний бум: Його пов’язують із легалізацією біткоїну

Країна прийняла 1,4 мільйона відвідувачів, розраховувала — на 1,1 мільйона

Фото: elsalvadorinenglish.com

Після ухвалення біткоїну як платіжного засобу туристичний потік у країну зріс на 30%. Про це на своїй сторінці в Twitter написала міністр туризму Морена Вальдес, повідомляє Forklog.

Закон про легалізацію першої криптовалюти набув чинності 7 вересня 2021 року. “Ми провели опитування, щоб перевірити активність до та після ухвалення біткоїну. Сектор туризму зріс у листопаді та грудні більш ніж на 30%”, — наголосила Вальдес.

За її словами, відновлення в сегменті перевершило очікування, оскільки країна прийняла 1,4 млн відвідувачів за прогнозу в 1,1 млн.

“Впровадження криптовалюти вплинуло на структуру турпотоку. Якщо раніше основна частина туристів була із сусідніх центральноамериканських країн, то тепер до 60% приїжджають із США, — зазначила міністр. — Ми планували $0,8 млрд в іноземних валютах, а отримали $1,4 млрд”.

Раніше президент Найіб Букеле оголосив, що зростання ВВП Сальвадора 2021 року становило 10,3%. Основним драйвером став експорт, що зріс на 13%.

Нагадаємо, рішення влади країни щодо легалізації криптовалюти неодноразово критикував Міжнародний валютний фонд. У січні організація рекомендувала Сальвадору позбавити біткоїн статусу законного платіжного засобу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram