Новини
26 Січня 2022
573

МВФ закликав Сальвадор припинити використовувати біткоїн як платіжний засіб

Наразі країна володіє біткоїнами на $63,2 мільйона

Міжнародний Валютний фонд (МВФ) закликав уряд Сальвадора скасувати рішення про визнання біткоїну законним платіжним засобом, оскільки його використання містить у собі ризики для фінансової стабільності та захисту споживачів, йдеться у пресрелізі МВФ.

“Існують великі ризики для фінансової стабільності, сумлінності у фінансовій сфері та захисту прав споживачів, пов’язані з використанням біткоїну”, — зазначили члени фонду.

Заява МВФ була опублікована після перемовин із представниками Сальвадора, які намагаються домогтися для країни кредиту в $1,3 млрд.

Як зазначають в організації, 2020 року економіка країни скоротилася на 7,9%, 2021 року, як очікується, її зростання становитиме 10%, а 2022 року — 3,2%. “Проте високий рівень держборгу, на думку МВФ, робить країну вразливою”, — йдеться у повідомленні.

22 січня президент Сальвадора Наїб Букеле повідомив про купівлю країною 410 біткоїнів на суму $15 млн. За даними Bitcoin Treasuries, наразі Сальвадор володіє 1,69 тис. біткоїнів загальною вартістю $63,2 млн.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Сальвадор визнав біткоїн законним платіжним засобом поряд із доларом США. З вересня того ж року закон було введено у дію. Згідно з ним, жителі можуть сплачувати податки в біткоїнах, а власники магазинів мають показувати ціни товарів у криптовалюті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram