Новини
16 Вересня 2021
897

У столиці Сальвадору демонстранти спалили біткоїн-банкомат

Вони стурбовані потенційним зростанням корупції з використанням криптовалюти

Фото: euronews.com

Жителі столиці Сальвадору вийшли на вулиці у середу, 15 вересня, в день двохсотріччя країни, щоб висловити протест проти легалізації біткоїну та нещодавніх кроків президента Найіба Букела щодо зміцнення влади, повідомляє Associated Press.

За словами протестувальників, Букела сконцентрував у своїх руках занадто багато влади, послабивши незалежність судів. Вони також виступають проти визнання першої криптовалюти законним платіжним засобом.

Деякі учасники акції були одягнені у футболки з написом “Ні біткоїну”. Радикальні демонстранти підпалили один з банкоматів з опцією конвертації у цифрове золото.

Протестанти стверджують, що підпал і погроми — справа рук провокаторів, проте Букела назвав це неправдою. Він зазначив, що всі акції опозиції завжди пов’язані з вандалізмом.

Це не перша акція протесту у Сан-Сальвадорі проти легалізації біткоїна. Наприкінці серпня сотні демонстрантів вийшли на аналогічний мітинг. Вони висловили стурбованість потенційним зростанням корупції з використанням криптовалюти й заміною долара США цифровим золотом.

Раніше уряд країни оголосив про намір звільнити іноземних інвесторів від податку на приріст капіталу й підхідного податку за операціями з цифровим золотом.

7 вересня у Сальвадорі набрав чинності закон про визнання біткоїна офіційним засобом платежу поряд з доларом США. Опозиція назвала відповідний законопроєкт неконституційним.

Про те, чи має Україна шанси піти шляхом Сальвадору, можна прочитати в матеріалі Investory News.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram