Новини
17 Грудня 2021
659

Острів Балі цього року відвідали лише 45 іноземних туристів

Це пов’язано з жорсткими обмеженнями, запровадженими через пандемію коронавірусу

Індонезійський острів Балі у 2021 році прийняв лише 45 іноземних туристів — це антирекорд для сучасної історії популярного курорту. Такі показники пов’язані з жорсткими обмеженнями, запровадженими через пандемію коронавірусу, пише CNN з посиланням на місцеве управління туризму.

Останні два роки кількість іноземців на Балі неухильно скорочується: якщо 2019-го острів відвідали 6,2 млн туристів з усього світу, то 2020-го — лише 1 млн. З січня до жовтня 2021 року це вдалося лише 45 іноземцям — практично всі вони прибули туди на приватних яхтах.

Аеропорт Денпасар на Балі був закритий для міжнародних рейсів майже весь рік, їх дозволили лише в середині осені. Проте досі виконували лише внутрішні рейси, переважно зі столиці Індонезії Джакарти.

Щоб приїхати на Балі, іноземні туристи мають оформити бізнес-візу за $300, здати кілька ПЛР-тестів та придбати спеціальне медичне страхування. Після прибуття необхідно пройти 10-денний карантин. Ситуація посилюється високою вартістю авіаквитків через відсутність прямих рейсів.

“За всіх цих перешкод важко чекати, що до нас приїдуть іноземці”, — зазначає голова індонезійської асоціації готелів та ресторанів в окрузі Бадунг на Балі Рей Сурявіджая. За його словами, місцеві готелі зараз заповнені на 35% — і це завдяки місцевим туристам.

З початку пандемії коронавірусу в Індонезії зафіксували 4,2 млн випадків зараження. Від ускладнень померло 143 тис. людей.

А от українські готелі в Карпатах очікують на повне завантаження на новорічний період, станом на середину листопада заброньовано до 50% номерів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram