Новини
6 Грудня 2021
858

В українських Карпатах на новорічний період очікується повне завантаження готелів

Туристи поступово повертаються до довгострокового планування відпочинку

Українські готелі в Карпатах очікують на повне завантаження на новорічний період, станом на середину листопада заброньовано до 50% номерів, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на дані готельних операторів.

“Новорічний період не можна брати за основу у прогнозуванні динаміки бронювань. Новий рік — це традиційний час подорожей. У Новий рік зайняті всі курорти України (Буковель, Драгобрат, Трускавець тощо). Новорічні свята люди планують заздалегідь, тому вже складно знайти вільні номери”, — розповів агенції виконавчий директор компанії Ribas Hotels Group Андрій Маренчук.

За його словами, глибина бронювання відповідає показникам минулого року, проте кількість гарантованих бронювань скоротилася.

“З’явився запит від гостей на безплатне скасування бронювань. Це пов’язано з ковідними обмеженнями, політичною ситуацією та неможливістю планування”, — зазначив він.

Клієнти поступово повертаються до довгострокового планування відпочинку: станом на середину листопада завантаження курортних готелів на новорічно-різдвяний період становить понад 50%. У цьому термін бронювання становить у середньому п’ять днів і більше.

“В українських Карпатах бронюються на п’ять і більше днів. Часто така поїздка розглядається гостями як повноцінна зимова відпустка. Готелі для відпочинку поблизу великих міст більш насичені бронюваннями на 3-4 доби”, — повідомила керівник курортного відділу Reikartz Hotels & Resorts Крістіна Кагуй.

У той час як готелі на заході України показують високі показники завантаження, для готелів Причорномор’я настає складний період, вважає президент Асоціації готелів та курортів України (UHRA) Ірина Седлецька.

“Ми входимо в низький сезон, і для готелів Причорномор’я настає складний період: ми прогнозуємо в середньому 25-30% завантаження наступні три місяці, і лише через ділового туриста. У цей час готелі західної України поступово відновлюються через новорічні свята і сезон зимового відпочинку”, — розповіла вона агенції.

Згідно з інформацією готельних операторів, ціни на проживання в готелях дещо зростуть, зважаючи на підвищення тарифів на комунальні послуги. За даними Reikartz Hotel Group, зростання цін на новорічний період у середньому становить 10%.

Як відомо, власників готелів на гірськолижних курортах України штрафуватимуть за відсутність у туристів документів, що підтверджують COVID-статус (сертифікат про вакцинацію, негативні ПЛР-тести або довідку про одужання).

Раніше в листопаді UHRA повідомила про 100% вакцинацію співробітників більшості категоризованих готелів в Україні.

Нагадаємо, кількість іноземців, що відвідали Україну у січні-вересні 2021 року, зросла на 12,6% проти перших трьох кварталів 2020 року. Минулого року іноземців з європейських країн було більше, ніж з країн Азії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram