Новини
21 Червня 2022
537

Опитування: Чи планують українці літні відпустки

47% вважає що зараз не час через війну

Згідно з бліц-опитуванням, проведеним кадровим порталом grc.ua, цього літа відпустку планує рекордно низька кількість працівників (11%). Майже половина (47%) опитаних вважає, що зараз не час відпочинку та радості. А майже чверть (23%) загалом втратила роботу через війну.

Не встигнувши повністю відновитися від кризи 2020 року, галузь туризму знову відчула чи не найсильніший негативний вплив внаслідок війни. На тлі загального поступового відновлення ринку праці після початку війни ця галузь входить до десятки сфер з мінімальною кількістю вакансій. На червень 2022 року на цю професійну сферу припадає лише 0,6% вакансій від усіх актуальних.

Відсутність іноземних туристів, фінансові проблеми у вітчизняних туристів та, що найголовніше, впевненість у тому, що відпочинок під час війни недоречний, призвели до мінімальної заповненості санаторіїв та баз відпочинку в Україні. Закордонний туризм і, зокрема, відпочинок біля моря теж майже не потрібний.

Як показало опитування, гарячі події в країні впливають і на можливість планувати відпочинок, і бажання відпочивати. Відпустку цього літа планує рекордно низька кількість українських працівників — лише 11% опитаних. З них лише 1% має намір виїхати на відпочинок за кордон. Бажані напрямки майже не змінилися, найбільш популярні Туреччина та Єгипет, проте виліт відбуватиметься тепер з інших країн Європи. Більшість тих, хто планує цього літа відпочинок, віддає перевагу внутрішньому туризму — намір поїхати в гори в Україні зазначило 3% опитаних, 6% бажає поїхати в інший регіон країни.

Переважна більшість українців вважають, що під час війни відпочинок та радості взагалі не доречні. Таку позицію озвучила близько половини (47%) опитаних. Майже чверть (23%) респондентів наголосили, що втратили роботу через війну, а тому ні можливості, ні бажання відпочивати немає. Ще 6% працівників перебувають у вимушеній безоплатній відпустці, а 9% опитаних шукають притулку від війни за кордоном і їм також зараз не до відпочинку.

Investory News дізналися, яким буде курортний сезон в Одеській області цьогоріч. В Одеській обласній військовій адміністрації роз’яснили, за яких умов цього року в Одесі та області можуть працювати заклади у сфері відпочинку в курортний сезон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram