Новини
4 Травня 2020
842

Рішення Кабміну: Карантин продовжено до 22 травня

Однак з 11 травня уряд знімає деякі обмеження

Кабінет міністрів України (КМУ) продовжив карантин в Україні до 22 травня, але деякі послаблення наберуть чинності 11 травня. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні уряду, повідомляє прес-служба КМУ.

“Стабільна ситуація з захворюваністю дозволяє з 11 травня розпочати зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину”, — зазначив  прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він також додав, що ослаблення для бізнесу все одно будуть передбачати певні санітарні вимоги. Тож, за словами очільника уряду:

• будуть відкриті для відвідувань парки, сквери, зони відпочинку;

• дозволено працювати салонам краси, перукарням, але за певних умов, які вже розроблені та будуть представлені Міністерством охорони здоров’я України;

• дозволено роботу закладів громадського харчування на виніс, а також роботу літніх майданчиків кафе та ресторанів просто неба у закладах, зареєстрованих як оператори потужності;

• також буде дозволена оптова й роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон у ТРЦ;

• дозвіл працювати при певних умовах отримають заклади побутового обслуговування населення за визначеними критеріями. Музеї, бібліотеки, тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах.

“Стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси,  сервіс побутової техніки. Все це буде прийнято. Постанова буде опублікована і бізнес зможе бачити чітко, в яких сферах ми плануємо пом’якшення карантинних заходів з 11 травня”, — зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він також підкреслив, що торгівля будівельними матеріалами була заборонена і залишиться забороненою до 11 травня. Те саме стосується й закладів харчування.

Повний список послаблень буде опублікований Кабміном пізніше.

Раніше Investory News писали, що відбувається з бізнесом в Ухані після закінчення карантину.

Нагадаємо також, шведська пара відкриває на лузі поряд з будинком безконтактний ресторан просто неба на одного гостя. Страви готуватимуть з місцевих продуктів, деякі з яких ростуть прямо в саду. Концепція ресторану — подорожі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram