Новини
6 Серпня 2021
524

Прибуток Moderna у другому кварталі 2021 року перевищила очікування

Цьогоріч компанія планує виробити від 800 мільйонів до одного мільярда доз вакцини

Фото: Jakub Porzycki/NurPhoto

Американська біотехнологічна компанія Moderna Inc вийшла на прибутковий рівень у другому кварталі 2021 року, при цьому прибуток істотно перевищив очікування на фоні продажу 199 млн доз вакцини від коронавірусу, розробленої компанією, пише MarketWatch.

Як повідомляється в пресрелізі Moderna, її чистий прибуток у квітні-червні становив $2,78 млрд, або $6,46 у розрахунку на акцію, порівнюючи з чистим збитком у $117 млн, або $0,31 на акцію, за аналогічний період роком раніше.

Аналітики, опитані FactSet, в середньому прогнозували прибуток на рівні $4,96 на акцію.

Виторг Moderna в минулому кварталі підскочив до $4,35 млрд з $67 млн ​​роком раніше. Консенсус-прогноз аналітиків передбачав показник на рівні $4,21 млрд.

Продажі вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19 у другому кварталі становили $4,2 млрд.

У поточному році Moderna має намір виробити від 800 млн до 1 млрд доз вакцини, йдеться в пресрелізі компанії. У 2022 році обсяг виробництва, як очікується, збільшиться до 2-3 млрд доз.

Moderna підписала контракти на продаж вакцин в поточному році вартістю $20 млрд і в наступному році — вартістю $12 млрд.

Акції Moderna під час попередніх торгів у четвер дешевшають на 4%. З початку поточного року капіталізація компанії зросла на 301,1%, до $155,2 млрд.

Тим часом естонські вчені створили спрей від коронавірусу, що захищає від усіх видів штамів. З юридичної точки зору це — не ліки або медичний пристрій.

Як писали раніше Investory News, до кінця 2021 року Україна отримає понад 47 млн доз вакцин проти коронавірусу від різних виробників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram