Новини
22 Жовтня 2021
580

Україна направить на закупівлю вакцин €50 мільйонів кредиту від ЄІБ

Кошти підуть й на інші затратні матеріали у боротьбі з коронавірусом

Верховна Рада України у четвер, 21 жовтня, ухвалила закон “Про ратифікацію Листа про внесення змін №3 до Фінансової угоди (проєкт “Програма розвитку муніципальної інфраструктури України”) між Україною та Європейським інвестиційним банком”. За ухвалення відповідного президентського законопроєкту №0113 проголосував 281 народний депутат.

Згідно з пояснювальною запискою, зазначеним Листом від 12 лютого передбачається можливість залучення у межах Фінансової угоди (проєкт “Програма розвитку муніципальної інфраструктури України”) кредитних коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) обсягом до €50 млн на реалізацію проєктів, пов’язаних з боротьбою з пандемією COVID-19.

Згідно з технічним описом проєкту, кредитні кошти можуть бути спрямовані на розширення можливостей закладів охорони здоров’я для лікування хворих на коронавірус, обладнання та витратні матеріали (захисні матеріали й обладнання, засоби гігієни та дезінфекції), а також закупівлю вакцин і проведення кампанії з вакцинації від COVID-19.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив постанову про необхідність виділення 25 млн грн з бюджету на посилення інформаційної кампанії з вакцинації від COVID-19 на телебаченні. Гроші будуть передані в розпорядження профільного відомства — Міністерства культури та інформаційної політики.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram