Новини
7 Жовтня 2021
685

Кабмін виділив 25 мільйонів гривень на рекламу вакцинації

З березня до серпня 2021 року на телебаченні розміщено 6 відеороликів з інформацією про вакцинацію

Кабінет міністрів України (КМУ) схвалив постанову про необхідність виділення 25 млн грн з бюджету на посилення інформаційної кампанії з вакцинації від COVID-19 на телебаченні. Гроші будуть передані в розпорядження профільного відомства — Міністерства культури та інформаційної політики.

Своєю чергою Міністерство охорони здоров’я координуватиме розробку самого контенту. Про це повідомив міністр МОЗ Віктор Ляшко за результатами засідання Кабміну.

“Вдячний уряду за підтримку моєї ініціативи для просування вакцинації на телебаченні, адже реклами в межах соціальної квоти — недостатньо для масового інформування українців. Тому сьогодні ми інвестуємо в рекламу, щоб ще раз пояснити та переконати українців захищати себе від коронавірусу саме завдяки вакцинації”, — пояснив Ляшко.

Він додав, що зараз спеціалізована допомога при COVID-19 надається в 307 лікарнях, в яких залучено понад 47 тис. ліжок. З 1 жовтня, реагуючи на зростання захворюваності COVID-19, ліжковий фонд був збільшений на 3 648 одиниць.

Крім того, в областях закупили й отримали 14,79 тис. кисневих концентраторів, 161 комп’ютерний томограф і 148 рентген-апаратів. Урядом виділено ще одна додаткова субвенція на удосконалення систем кисневого постачання лікарень.

З березня до серпня 2021 року на телебаченні розміщено 6 відеороликів з інформацією про вакцинацію від COVID-19 в межах соціальної квоти й партнерства. За даними Nielsen Ukraine, за цей час тема вакцинації охопила 19,3 млн, або 71% телеаудиторії українців старше 18 років.

Крім оперативного інформування на офіційних каналах МОЗ, запущено кілька інформаційних кампаній з використанням зовнішньої реклами, розміщенням матеріалів у точках дотику з громадянами, онлайн-промо та партнерствами.

Зі стартом вакцинації від COVID-19, в лютому 2021 року, створено Комунікаційний центр вакцинації від COVID-19, який щодня інформує українців про особливості та процес вакцинальної кампанії.

Зараз в Україні є понад 11 млн доз різних вакцин від COVID-19.

У зоні найвищого ризику тяжкого перебігу і смерті від COVID-19 люди старше 60 років, люди з супутніми захворюваннями, як цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні хвороби й ті, хто щодня контактує з великою кількістю людей, наприклад, медики, педагоги, соцпрацівники, працівники державних органів.

Як раніше писали Investory News, гендиректор американського виробника вакцин Pfizer Альберт Бурла вважає, що повернення до нормального життя після пандемії можливо протягом року, алеостаточно перемогти коронавірус не вдасться.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram