Новини
1 Червня 2021
718

Зроблено в ЄС: В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca європейського виробництва

Вакцина призначена для екстреного медичного застосування

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 AstraZeneca для екстреного медичного застосування, повідомляє пресслужба відомства.

Вакцина, розроблена Оксфордським університетом і британсько-шведською компанією AstraZeneca, яка виробляється в Італії та має торговельну назву AstraZeneca.

Зазначається, що вакцину для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ). Також дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС, Індія та Канада.

В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти днів.

Згідно з інформацією, до кінця тижня в межах глобальної ініціативи COVAX до України прибуде 705,6 тис. доз вакцини AstraZeneca. Вона буде призначена для проведення вакцинації другою дозою тих, в кого вже пройшов інтервал 12 тижнів після першого щеплення. Зокрема, медиків і працівників закладів охорони здоров’я, учасників Операції об’єднаних сил на Сході України, соціальних працівників, священнослужителів, співробітників МВС, СБУ, людей віком 65+. Також другу дозу вакцини гарантовано отримають люди, які вакцинувались залишковими дозами або громадські діячі.

У  міністерстві нагадали, що в Україні вже щеплюють вакциною AstraZeneca/Covishield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові та вакциною AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Республіці Корея (SK Bioscience Co. Ltd). Усі вакцини AstraZeneca проти COVID-19, незалежно від країни виробництва, є ідентичними за складом і технологіями виготовлення, не розглядаються як різні вакцини та є взаємозамінними.

Як писали раніше Investory News, Данія запустила додаток Coronapas — електронний варіант коронавірусного сертифіката. Документ діятиме на території ЄС і, за планами уряду країни, допоможе відновити ділову активність.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram