Новини
31 Травня 2021
644

У Данії запустили цифровий коронапаспорт

Документ чинний для поїздок країною та подорожей Євросоюзом

Данія запустила додаток Coronapas — електронний варіант коронавірусного сертифіката. Документ діятиме на території ЄС і, за планами уряду країни, допоможе відновити ділову активність, йдеться у повідомленні на сайті телеканалу TV2.

Власникам коронапаспортів не потрібно буде пред’являти посвідчення особи разом із сертифікатом. У документі вказуватиметься інформація про вакцинації, наявності антитіл або негативний результат тесту на коронавірус.

“Цифровий сертифікат діє як для поїздок всередині Данії, так і для подорожей Євросоюзом”, — йдеться у повідомленні.

За словами міністра фінансів Ніколая Ваммена, додаток полегшить повсякденне життя данцям. “Я думаю, що є привід пишатися тим, що ми можемо представити нові коронапаспорти”, — зазначив міністр. І додав, що за необхідності їх можна буде отримати на паперовому носії.

Рішення щодо впровадження цифрових коронапаспортів уряд Данії ухвалив ще у лютому 2021 року. Як повідомляв виконуючий обов’язки міністра фінансів Мортен Бьодсков, використання документа дозволить поступово відновити ділове життя в країні.

Ідею впровадження коронапаспортів підтримувала й данська ділова спільнота. “Ми б хотіли розвивати систему впровадження “коронапаспортів”, які можуть застосовуватися в культурному житті та на різних заходах у Данії, а також для нормалізації ділового життя”, — зазначав адміністративний директор Конфедерації данської промисловості Ларс Санддал Серенсен.

На його думку, потреба у таких паспортах збережеться протягом декількох років.

На початку травня голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен заявила, що Європейський Союз докладає всіх зусиль, аби система сертифікатів вакцинації заробила у червні цього року.

Нагадаємо, у березні Європейська Комісія виступила з пропозицією створити цифровий зелений сертифікат для гарантування безпечного вільного пересування всередині ЄС під час пандемії COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram