Новини
4 Серпня 2021
922

Компанія Mattel створила Барбі на честь вакцинолога Сари Гілберт

Професор працювала над створенням вакцини AstraZeneca

На фото: професор вакцинології Сара Гілберт

Американська компанія Mattel створила ляльку Барбі за образом одного з розробників вакцини AstraZeneca — професора вакцинології Сари Гілберт, повідомляє The Guardian.

За свої досягнення у боротьбі з пандемією коронавірусу професор, яка керувала дослідженнями в Оксфордському університеті, отримала титул дами ордена Британської імперії.

Сара Гілберт зізналася, що спочатку їй було дуже дивно бачити ляльку з власним обличчям, але вона сподівається, що це спонукає дітей займатися наукою та надихне молодих дівчат пов’язати кар’єру з технологіями, наукою, інженерією та математикою.

Mattel випустила ще п’ять Барбі на честь жінок, які працюють у сфері науки й технологій (STEM): американських лікарів Емі О’Салліван і Одрі Круз, канадського доктора Чікі Стейсі Оріуви, бразильського вченого-біомедика Жаклін Гус де Хесус (керувала секвенуванням генома бразильського варіанту COVID-19) і австралійського доктора Кірбі Уайт, авторки багаторазового хірургічного халата.

Згідно з останніми даними Британської служби прийому до університетів і коледжів (UCAS), жінки становлять 35% від загальної кількості студентів вищих навчальних закладів, що навчаються на STEM-спеціальностях.

З 2016 року кількість жінок, які працюють у сферах STEM, вперше в історії перевищила позначку 1 млн.

Раніше Investory News писали, що нова лялька Барбі стане гендерно-нейтральною. Їй можна вибрати довжину волосся, підібрати одяг з чоловічого або жіночого гардероба.

Нагадаємо, виробник ляльок Барбі зумів заробити на коронакризі. Зростання продажів минулого року становило 29% — рекордний показник за останнє двадцятиріччя.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram