Бiзнес
12 Жовтня 2020
1 727

Поради багатіїв: ТОП-10 помилок, які заважають досягти поставленої мети

Мільйонери й радники компанії The Oracles поділилися власними стратегіями успіху

10 мільйонерів і радників компанії The Oracles, яким вдалося самостійно заробити великі статки, назвали найрозповсюдженіші помилки, які не слід робити, якщо хочеться домогтися успіху в житті. До речі, The Oracles – група провідних світових підприємців, які діляться своїми стратегіями успіху у допомозі іншим.

1. Не робити перші кроки

Це найпоширеніша серед більшості людей помилка. Для успіху потрібні віра та наполегливість, які виробляють дисципліну. Якщо не прагнути до чогось, то цього й не доб’єшся. Перебуваючи в застої та не роблячи ніяких кроків, у кінцевому підсумку можна скотитися донизу, не маючи мотивації. Цю пораду надав засновник цілої імперії американської нерухомості Cardone Capital Грант Кардон.

2. Занадто розслаблятися

Лінь у малих кількостях – непогано, але щоб домогтися гарних результатів, потрібно постійно докладати зусилля – на думку Майкла Овіца, співзасновника і колишнього глави CAA; а також ексглави The Walt Disney Company.

3. Бути негативно налаштованим

Хоча б одна людина з негативним настроєм псує всю команду оптимістів. Змінити людину, що налаштована погано, навряд чи вийде, і таких людей найчастіше звільняють. Навіть у складні часи необхідно зібратися, взяти себе в руки та зберігати позитивний настрій, незважаючи ні на що. Цією порадою поділилася Барбара Коркоран, засновниця The Corcoran Group.

4. Занадто довго чекати, перш ніж прийняти рішення

Тут діє одне цінне правило, яке застосовував ще Колін Пауелл (ексдержсекретар США): для прийняття рішення потрібно володіти інформацією на 40-70%. Проте, якщо потрібна повна впевненість, то можна упустити шанс. Тому слід покластися на інтуїцію. На думку Шона Роулза, засновника та генерального директора Rawls Consulting, ефективне лідерство передбачає поєднання знань і досвіду, часом це означає прийняття рішення за натхненням, навіть при відсутності всеосяжної інформації.

5. Не посміхатися

Успішний брокер і мільярдер Холлі Паркер, засновниця та генеральний директор The Holly Parker Team, вважає, що сьогодні деякі люди недооцінюють можливості щирої посмішки, а даремно. Така посмішка здатна відразу викликати довіру, яка є наріжним каменем будь-якої ділової угоди. Не забувайте, що люди хочуть вести бізнес з тими, хто їм подобається, спілкуватися з ними й відчувати себе комфортно.

6. Приділяти увагу відразу декільком речам одночасно

Деякі люди можуть мати безліч геніальних ідей, але не маючи можливості скористатися жодною з них, вони виявляють зайву увагу чужим справам. На практиці це можна висловити так: якщо ви не юрист, не варто ним прикидатися. Краще делегувати ряд обов’язків досвідченим професіоналам у цій справі. Це думка юриста Джеймса Дейлі, партнера та засновника компанії Daily Law Group, яка допомагає високопоставленим клієнтам у судових розглядах.

7. Не планувати важливі справи та не робити нотатки з календаря

Будь-якому підприємцю слід дотримуватися одного важливого правила: складати графік і організовувати всю роботу. Якщо не організувати правильно себе самого, то як можна організувати роботу інших людей? Щоб увійти в ритм вирішення завдань і зустрічей, слід все записувати та планувати, інакше потім буде важко згадати черговість справ і щось важливе може бути втрачено. Цією порадою поділився Денніс Найджар, співзасновник Accounting Department.com, віртуальної бухгалтерської служби для малого бізнесу.

8. Сліпо наслідувати успішних людей

Важливо також не копіювати у всьому успішних людей, а дивитися на окремі складові їх успіху та застосовувати їх до себе. Образно кажучи, носіння чорної водолазки як у Стіва Джобса кожен день не перетворить вас у Стіва Джобса. Так вважає Люк Фрейлер, генеральний директор і співзасновник компанії Centercode, що пропонує клієнтам бізнес-рішення.

9. Намагатися все контролювати

Ніхто ще не зміг досягти своїх цілей, будучи впевненим, що все знаходиться у нього під контролем. Це просто неможливо. Залишається іноді просто змиритися з реальністю ситуації, проявити рішучість і виділити час на те, де ви дійсно можете змінити ситуацію. Цю думку висловив Алон Раджіч, генеральний директор компанії Review Home Warranties, власника сайту Review Home Warranties.

10. Боятися вийти із зони комфорту

Тут можна навести приказку: “Хто не ризикує, той не п’є шампанського”. Щоб розпочати власну справу, створити бренд або побудувати кар’єру, потрібно вийти зі своєї зони комфорту та вступати без страху в конкурентну боротьбу. Саме так вважає Джеймс Сіксміт, засновник і генеральний директор Trade Context, а також співзасновник Speed ​​Up Trader і колишній професійний хокеїст.          

За матеріалами CNBC

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram