Бiзнес Новини
20 Жовтня 2023
1 156

Секрети зіркових американських інвесторів

П’ять порад підприємцям щодо розвитку бізнесу

Протягом 15 років існування американського шоу Shark Tank його ведучі інвестували гроші у стартапи та ділилися з глядачами та підприємцями порадами щодо розвитку бізнесу. Завдяки багатому професійному досвіду інвестори могли розповісти, як реалізувати свої мрії, впоратися із викликами ринку та досягти успіху.

1. Візуалізуйте роботу, а не успіх.

Зробити перший крок найскладніше. Інвестор та мільярдер Марк Кьюбан стверджує, що візуалізація успіху не допоможе подолати труднощі. Набагато важливіше зосередитись на тому, що треба зробити для його досягнення. Іноді першим кроком до відкриття бізнесу є навчання та пошук відповіді на питання “як”: як втілити задум у реальність, як масштабувати бізнес, як довести, що мій бізнес можна інвестувати?

2. Прийміть невдачу.

За словами засновника бренду одягу FUBU Джона Даймонда, ефективніше розв’язують проблеми ті, хто готовий зазнати невдачі та отримати з неї максимум користі. Американська телеведуча та підприємниця Лорі Грейнер вважає, що вчитися на своїх помилках — це частина будь-якого бізнесу. Бажання досягати успіху, попри невдачі, — це те, що відрізняє успішних підприємців від інших, — впевнена Грейнер.

3. Будьте готові до боротьби
Телеведуча, інвестор та засновниця брокерської компанії з нерухомості The Corcoran Group Барбара Крокан заявила, що успішними підприємцями стають ті, хто готовий підійматися після труднощів. За словами Крокан, ці люди не витрачають час на жалість до себе, “вони встають як чортик із табакерки та кажуть: “Вдар мене ще раз””. Труднощі в бізнесі неминучі, особливо на початку шляху, але все, що вам потрібно, це сильна мотивація і готовність долати перешкоди.

4. Зосередьтеся на роботі.

Акули бізнесу сходяться на думці, що чудова ідея важлива на старті, але її втілення — це складний та трудомісткий процес. Враховуючи поточний стан ринку, зростаючу інфляцію та величезну конкуренцію, щоб досягти успіху в бізнесі, ви повинні бути винахідливими, дипломатичними та обережними.

5. Прагніть гармонії.

Побудова бізнесу — це робота 24/7. Вам потрібно завжди бути на зв’язку, навіть якщо ви поїхали у відпустку, і бути відданим своїй команді. При веденні бізнесу неможливо досягти балансу між роботою та особистим життям, тому буде краще, якщо ваша сім’я теж буде залучена до спільної справи, вважають Грейнер та Коркоран. Заручитися підтримкою близьких буває так само важливо, як створити надійну команду в бізнесі.

Нагадаємо, що радить Воррен Баффет інвесторам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram