Новини
17 Жовтня 2023
445

Що радить Воррен Баффет інвесторам

Найкраще вкладати гроші в S&P 500

Уоррен Баффет — один із найбільших і найвідоміших у світі інвесторів зі статками $120 млрд. За роки підприємницької діяльності він сформулював головне інвестиційне правило. Мільярдер вважає, що не слід купувати окремі акції, натомість він пропонує інвестувати в індексні фонди. На його думку, недорогі індексні фонди є найрозумнішою інвестицією. В інтерв’ю програмі On The Money на CNBC Баффет радив інвестувати в S&P 500 — це фондовий індекс, до складу якого входять акції 500 найбільших публічних компаній США.

У індексних фондів набагато нижчі збори управління, ніж в інших фондів, оскільки вони пасивно управляються, і навіть перевершують інші типи фондів з погляду загальної дохідності. У тому ж інтерв’ю Баффет поділився порадами з інвесторами: “Просто продовжуйте купувати акції. Американський бізнес згодом процвітатиме, тому ви знаєте, що в цілому інвестиції будуть приносити дуже хороші результати”.

Мільярдер вважає, що прогнозування ринку безглуздо. “Просто продовжуйте купувати” — ідея цієї поради полягає в тому, щоб знайти правильну стратегію інвестування та дотримуватись її у довгостроковій перспективі, попри злети та падіння ринку.

Нагадаємо, для підтримки реформ в Україні МВФ створив спеціальний фонд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram