Новини
22 Листопада 2023
289

Опра Вінфрі: Як подолати кар’єрний ступор

Успішний медіамагнат поділилася порадами 

Опра Вінфрі — успішна підприємниця, актриса та медіамагнат зі статком у $2,5 млрд, але навіть вона колись почувала, що застрягла і розгубилася на різних етапах кар’єри. Вінфрі розповіла, на який сигнал варто звернути увагу, щоб не застрягти у кар’єрній колії, пише CNBC.

Будь-яка людина може відчути застій у кар’єрі, не отримуючи від неї очікуваних результатів, і при цьому бути незадоволеною собою. Так було і з Вінфрі: “Я збилася з курсу, коли мені було 20”, — сказала вона. Як і у багатьох молодих людей, на початку кар’єри робота не приносила жодного задоволення.

Наприкінці 70-х вона була ведучою новин і репортером на радіостанції WJZ у Балтіморі. Проте Вінфрі не подобалося брати інтерв’ю під час трагедій. Вона називала це “експлуатацією людей”. Тому на роботі ведуча почувала себе втомленою.

“Ви можете не усвідомлювати, що застрягли у своїй кар’єрі, поки не вигорите”, — сказала Вінфрі. Є явна ознака, на яку слід звернути увагу: щоразу, коли вам доводиться зупинитися і питати інших людей, що вам слід робити, це сигнал номер один для вас самих. Це означає, що потрібно заспокоїтись і почути свій внутрішній голос. Щоб увійти до найпотужнішої версії себе, вам потрібна ясність намірів.

“Я провела багато років, розмовляючи зі своєю аудиторією після шоу, і завжди питала: “Скажіть мені, чого ви хочете, — розповідає Вінфрі. — Люди завжди відповідають: “Я просто хочу бути щасливим”. — “Ну і як це виглядає для тебе?” —  Більшість людей насправді не думали про це по-справжньому”.

За її словами, перш ніж ви приймете важливе рішення щодо своєї кар’єри або погодитеся зробити те, що може додати навіть найменший стрес у ваше життя, поставте собі ці два питання:

• Який мій справжній намір?

• Яка справжня причина, через яку я це роблю?

Визначальний момент для Вінфрі, коли вона застрягла у своїй кар’єрі, відбувся 14 серпня 1978 року, у її перший день роботи у ток-шоу WJZ “Люди говорять”.

У 1986 році вона запустила своє “Шоу Опри Вінфрі”, яке стало популярним у 146 країнах. Зараз Вінфрі — журналістка, ведуча, актриса, письменниця та підприємець. Все це допомогло їй стати першою чорношкірою жінкою-мільярдером у США.

Нагадаємо, в Україні значно скоротилася кількість мільярдерів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram