Новини
18 Серпня 2021
680

PolyNetwork запропонувала роботу хакеру, який вивів із неї токени на $600 мільйонів

Раніше блокчейнпроєкт запропонував хакеру $500 000, але той відмовився від винагороди

Платформа PolyNetwork запропонувала хакеру, який вивів з неї понад $600 млн в криптовалюті, посаду “головного радника з безпеки”, пише Bloomberg. Раніше компанія заявляла, що виведена сума — “найбільша” з вкрадених в історії децентралізованих фінансів.

PolyNetwork стала називати свого зламувача містером “Білий хакер” (чи “Білий капелюх”) — цей термін використовується для хакерів, які знаходять уразливості й попереджають компанії про необхідність їх виправити.

“Щоб висловити нашу подяку і закликати містера “Білий хакер” продовжувати робити свій внесок у розвиток безпеки у світі блокчейну разом із PolyNetwork, ми ласкаво запрошуємо його стати головним радником з безпеки”, — йдеться у заяві компанії.

При цьому платформа зазначила, що не планує залучати хакера до відповідальності, оскільки впевнена, що він “негайно поверне повний контроль над активами PolyNetwork і її користувачам”.

Минулого тижня Poly Network розповіла про кібератаку, під час якої хакер вивів активи в біткоїн, Ethereum та інших цифрових валютах на загальну суму понад $600 млн. У відкритому листі платформа заявила, що від дій зловмисника постраждали “десятки тисяч” власників криптовалюти, й закликала його повернути криптоактиви, пригрозивши проблемами із законом.

Наступного дня хакер почав повертати цифрову валюту. На цей час він повернув приблизно половину, зазначає Bloomberg.

Хакер розмістив решту — близько $235 млн — на спільному рахунку, захищеному двома ключами, необхідними для розблокування коштів. Один із ключів був переданий PolyNetwork, а інший зламувач залишив у себе.

Він розповів, що скоїв кібератаку “забави заради” і з самого початку планував повернути вкрадене.

Це рішення може бути пов’язано з тим, що кіберзлочинець просто не зміг вивести цифрові гроші, зазначав у розмові з CNBC Том Робінсон, головний науковий співробітник аналітичної фірми Elliptic, що спеціалізується на блокчейн-технологіях.

“Навіть якщо вам вдасться вкрасти криптоактиви, відмити й переказати в готівку їх буде вкрай складно через прозорість блокчейну… В такій ситуації хакер прийшов до висновку, що найбезпечнішим варіантом буде просто повернути вкрадене”, — пояснював експерт.

Раніше PolyNetwork пропонувала хакеру $500 тис. як винагороду за знайдену уразливість, але він відмовився від цієї суми.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram