Новини
12 Липня 2021
889

Бояться хакерів: Microsoft викупить виробника хмарного софта для забезпечення кібербезпеки

Це друга угода за літо на фоні зростання кількості кібератак

Microsoft придбає виробника хмарного софта для забезпечення кібербезпеки RiskIQ, щоб захистити своїх клієнтів на фоні хвилі кібератак. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнаних співрозмовників. Один з них вважає, що компанію куплять за $500 млн.

“Про операцію буде оголошено найближчими днями”, — зазначили джерела агентства.

Компанія RiskIQ, що базується в Сан-Франциско, виробляє хмарне програмне забезпечення для виявлення загроз безпеки, допомагаючи клієнтам зрозуміти, де і як вони можуть бути атаковані.

Раніше RiskIQ залучав $83 млн від Summit Partners і Battery Ventures, за даними Crunchbase, яка щорічно випускає спеціальний звіт про кібербезпеку.

Microsoft додав функції безпеки до таких продуктів, як Windows і хмарні служби Azure, щоб захистити окремі машини та виявити атаки на мережі. Компанія розширила персонал, який перевіряє власні продукти Microsoft на наявність вразливостей і допомагає клієнтам прибирати їх після кібератаки. Вона також управляє лабораторією під назвою Microsoft Threat Intelligence Center, яка уважно відстежує хакерів з інших країн.

У червні Microsoft купила ReFirm Labs, виробника технологій для захисту пристроїв інтернету речей, за не розголошену суму. Анонсуючи угоду у своєму блозі, компанія повідомила, що над безпекою в Microsoft працюють 3,5 тис. співробітників, чия місія полягає в тому, щоб допомогти захистити клієнтів “від чіпа до хмари”.

“Угоди відбуваються на фоні посилення кібератак з-за кордону”, — йдеться у повідомленні.

У липні хакери запустили по всьому світу масову програму-вимагача. У березні китайські хакери використовували недоліки в коді Microsoft Exchange для злому десятків тисяч організацій. Під час атаки, розкритої в грудні минулого року, хакери скомпрометували популярне програмне забезпечення техаської компанії SolarWinds, вставивши шкідливий код в оновлення програмного забезпечення.

Раніше Investory News писали, що у червні капіталізація Microsoft вперше досягла $2 трлн. Інвестори вклалися в акції компанії, очікуючи довгострокового зростання її виторгу.

Нагадаємо, Microsoft виплатить співробітникам бонус у $1,5 тис. за роботу в пандемію. На ініціативу піде близько $200 млн — це менше виторгу компанії за два дні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram