Новини
13 Серпня 2021
846

Фінал історії крадіжки століття: “Білий хакер” повертає більшу частину взятих криптотокенів на $600 мільйонів

Як він пояснив Poly Network, хотів посіяти паніку

Стало відомо, що хакери повернули майже всю суму з вкрадених $600 млн у криптовалюті у платформи з обміну токенами Poly Networt, повідомляє Reuters.

За даними платформи, грабіжниками виявилися “білі хакери”, мета яких було виявлення вразливостей в системі платформи.

“Білий хакер” відповів на пропозицію платформи у Twitter зв’язатися й обговорити шляхи розв’язання проблеми. Він написав, що “не зацікавлений в грошах”.

За словами хакера, йому знадобилася всього одна ніч, щоб знайти вразливість у смарт-контрактах платформи. Програмісти блокчейнів, таких як Ethereum і Poly Network, самі пишуть смарт-контракти, за якими проходять трансакції з криптовалюти, і завжди залишається ймовірність, що вони зроблять помилку в коді.

Хакер повідомив, що після виявлення уразливості, він вирішив, що Poly Network її приховає, тому вкрав мільйони в найпопулярніших криптовалютах, щоб “викликати паніку в криптосвіті”.

Він додав, що знімає з себе відповідальність за інцидент і готовий прийняти винагороду в $500 тис. від Poly Network за повернення токенів.

У Poly Network підтвердили, що з усієї вкраденої суми залишилося повернути лише $33 млн, заморожені ще на початку тижня криптообмінником Tether.

Про те, як хакери вчинили велику крадіжку можна прочитати у матеріалі за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram