Новини
29 Березня 2021
746

Український хакер організував атаки на банки 11 країн

Серед найбільш постраждалих — Австралія

Офіс Генерального прокурора (ОГП) повідомив про підозру жителю Тернопільської області у розробці та поширенні шкідливого програмного забезпечення, яке використовувалося для атак на банки 11 країн, повідомляє пресслужба ОГП.

Хакер створив фішинговий пакет і спеціальну адміністративну панель до нього, що спрямовані на вебресурси банків та їх клієнтів. Шкідливе програмне забезпечення дозволяло контролювати облікові записи користувачів, які реєструвалися та вводили свої платіжні дані на скомпрометованих сайтах.

“Надалі дані отримували хакерські угрупування й використовували їх у злочинних цілях”, — йдеться у повідомленні.

Від фішингових атак постраждали фінансові установи Австралії, Великої Британії, Іспанії, Італії, Мексики, Нідерландів, Німеччини, США, Франції, Чилі та Швейцарії.

За результатами аналізу встановлено, що більше ніж 50% всіх фішингових атак в Австралії 2019 року були здійснені саме з використанням розробки підозрюваного.

“Загальний збиток від програмного забезпечення українського хакера оцінюється у сотні мільйонів доларів”, — наголошується у повідомленні.

Додається, що у пошуку та затриманні зловмисника брали участь спецслужби США й Австралії, а також українська кіберполіція.

Раніше Investory News писали, що хакери в мережі найчастіше продають доступи в компанії США, Італії та Британії. Однією з причин щорічного зростання числа кібератак є легкий вхід у світ кіберзлочинності.

Про те, що захищати компанії потрібно не лише від рейдерів та конкурентів можна прочитати в матеріалі Investory News “7 історій про кібербезпеку та бізнес: Як уникнути збитків і скандалів”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram